top of page

Kraniosakraali-terapia CST

Kuva: Upledger Institute International
Kraniosakraaliterapia (CST) on lempeä, hienovaraiseen kosketukseen perustuva kehoterapiamuoto. Kosketuksen keveydestä huolimatta, CST on tehokas hoitomuoto. Hoito kohdistuu kraniosakraalijärjestelmään ja sitä kautta vaikuttaa keskushermoston toimintaan, rentouttaen kehoa ja samalla tukien elimistön luontaisia parantumismekanismeja.

Kraniosakraaliterapian (CST) kehitti osteopaatti ja lääkäri 
John E. Upledger. Hän teki mittavia tieteelli
siä tutkimuksia vuodesta 1975 vuoteen 1983 Michiganin yliopistossa, jossa hän työskenteli kliinisenä tutkijana ja Biomekaniikan professorina.  

Kraniosakraalijärjestelmä = aivojamme sekä selkäydintämme suojaavien kalvojen ja aivo-selkäydinnesteen muodostama järjestelmä.

Kraniosakraaliterapialla pitkäaikaisia tuloksia


Kehomme muistaa kokemamme traumat, olivat ne fyysisiä tai henkisiä, ja pyrkii säilyttämään toimintakykymme rakentamalla erilaisia suojauksia. Ajan myötä nämä kehoon tallentuneet jännitteet aiheuttavat erilaisia, kivuliaitakin, oireita ja toimintakykymme rajoittumista. Kraniosakraaliterapiassa ei hoideta ainoastaan oireita, vaan sen avulla on mahdollista vapauttaa kehoon tallentuneita juurisyitä ja siten saavuttaa pitempiaikaisia tuloksia.

CST-hoito vapauttaa jännitteitä ja tasapainottaa kehoa


CST-hoito tukee kehon itsekorjautumismekanismia ja parantaa vastustuskykyä. Hoidon avulla voi päästä eroon stressistä, erilaisista traumoista ja toimintahäiriöistä. Parhaimmat tulokset voidaan saavuttaa kerran viikossa tai joka toinen viikko tehtävillä sarjahoidoilla. Esimerkiksi viiden kerran sarjahoidolla keho pystyy vapauttamaan siihen kertyneitä jännitteitä vaikuttavasti.

Kevyellä kosketuksella paremmat tulokset
 

CST:ssa käytetään kevyttä kosketusta, jonka avulla terapeutti saa tarvittavaa tietoa hoidettavan kehosta. CST terapeutti palpoi kevyesti hoidettavan kehoa vaatteiden läpi ja tunnustelee kehon kraniosakraalirytmiä. Erilaisia metodeja käyttäen terapeutti muodostaa kuvan siitä, missä oireen varsinainen syy sijaitsee. Se ei aina ole siellä, missä oire tuntuu selkeimmin. 

CST_järjestelmä. Kraniosakraaliterapia, Söderkulla, Sipoo
Kraniosakraaliterapia, Sipoo, Karoliina Bruun Healing

Kraniosakraaliterapia
Rentoutta & eheyttä

Teen työtäni täydestä sydämestä, Sinun tarpeitasi kuunnellen. Olen lempeästi läsnä ja autan kehoasi löytämään tasapainon, jotta syvällinen paraneminen voi alkaa. Terapeuttinen läsnäolo ja hyväksyvä ilmapiiri kannattelee eheytymisen tilaa ja näin mahdollistan kehosi oman luonnollisen paranemisprosessin käynnistymisen.
 

Käytän kevyttä kosketusta, jotta saan yhteyden sinun sisäiseen viisauteesi. Kuuntelen käsilläni mitä kehosi minulle kertoo ja avustan kehoasi vapautumaan siihen kertyneistä jännitteistä ja energiatukoksista.

 

Olen suorittanut seuraavat kansainvälisesti sertifioidut kraniosakraaliterapian kurssit Upledger Institute Finlandissa: CS1, CS2, SER 1. ja SER 2. Osallistun SERTIP kurssille vuonna 2023 ja CranioSacral Therapy for Pediatrics 1 (CSP1) kurssille keväällä 2024.

Toivotan Sinut sydämellisesti tervetulleeksi kokemaan 
kraniosakraaliterapian vaikutuksen hyvinvointiisi!

CST-hoito 60 min 75 €
 

Jos et löydä Sinulle sopivaa aikaa varauskalenteristani, soita minulle niin katsotaan yhdessä sopiva aika. 

Soita 040 6700741 ​tai lähetä viesti karoliinabruunhealing@gmail.com

Asiakaskokemuksia

"Karoliinan CST-hoito on kehoa lempeästi tasapainottava ja kokonaisvaltaisesti rentouttava. Olen käynyt craniossa monenlaisissa elämäntilanteissa ja se tuntuu pitkään hoidon jälkeen eräänlaisena virtaavana tunteena keskilinjalla. Karoliina yhdistää hoidossaan myös elementtejä reikistä (jos vain sallit) ja se tuo hoitoon miellyttävän pehmeän ulottuvuuden, jossa kosketus, läsnäolo ja viisas keho yhdistyvät itse itseään hoitavaksi kokonaisuudeksi."

Riikka P.

"Sain Karoliinalta aivan ihanan CST-hoidon. Hänen kätensä ovat taianomaiset. Niistä lähtevä lämpö ja välittäminen tuntuvat tulevan suoraan sydämestä." 

Marika M.

"Kiitos Karoliina ihan älyttömästi eilisestä hoidosta. Askel on kevyt ja samalla koko kroppa. Mieli on kirkas ja hyvä olla. Olen hoitanut itseäni paljon ja tämä on kyllä isoin kokemus. Nyt ymmärrän kuinka olen kuljettanut menneitä asioita mukanani kehossani. Tämä CST-hoito vie minua eteenpäin eheytymisen tielläni, ehkä myös siksi, koska olen valmis siihen. Kiitis, kiitos, kiitos että löysin sinut ja upean osaamisesi."

Johanna K.

Reikikurssit yksityisopetuksena, kraniosakraaliterapia, Karoliina Bruun Healing, Sipoo

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tiedon tulevista
Reiki kursseista ja tapahtumista. Uutiskirje ilmestyy noin 1 x/kk.

Kiitos tilauksestasi!

bottom of page