Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta yhdistää hieronnan ja vyöhyketerapian heijastepisteiden käsittelyn vauvaasi kokonaisvaltaisesti hoitavaksi lempeäksi hoitomuodoksi.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta 50 min. 58 €

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta Karoliina Bruun Healing

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta Sipoossa

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas apu moneen vauvan vaivaan
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta auttaa vauvasi kehoa löytämään tasapainon. Hieronta ja vyöhykepisteiden käsittely vahvistaa vauvan kehon luonnollista toimintaa ja vapauttaa jännitystiloja. Hoito tehdään aina vauvasi yksilölliset tarpeet huomioiden hänen ehdoillansa.

Vauvahieronta vapauttaa vauvan kehosta raskauden ja synnytyksen aiheuttamaa stressiä ja jännitteitä. Kireyksiä ja jännitteitä voi jäädä vauvan kehoon pitkittyneestä synnytyksestä, perätilasta, hätäsektiosta, imukuppisynnytyksestä ja myös hyvin nopeasta synnytyksestä. Myös kaksosraskaudet voivat aiheuttaa vauvan kehoon erilaisia puolieroja ja jännitteitä.

Vauvan kehon jännitteet tai kireydet eivät johdu Sinusta tai teistä vanhempina. On hienoa, jos haluat tarjota vauvallesi mahdollisuuden vapautua näistä vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta auttaa:

  • Itkuisuuteen & koliikkiin

  • Uniongelmiin

  • Vatsavaivoihin (ummetus, ripuli ja ilmavaivat)

  • Runsaaseen pulautteluun ja refluksiin

  • Raskauden ja synnytyksen aiheuttamiin jumeihin & jännitystiloihin

  • Hermoston ylivireystilaan

Vauvahieronta tasapainottaa vauvasi hermostoa

Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa hierotaan vauvan koko keho. Vauvan tärkeimmät vyöhykeheijasteet sijaitsevat jalkapohjissa, jotka käsitellään aina hoidon aikana. Hieronta ja kosketus rauhoittavat hermostoa ja sitä kautta edesauttavat ruoansulatusjärjestelmän toimintaa. Rentoutunut vauva yleensä myös nukkuu paremmin.

Hoito tehdään sarjahoitona
Hieronta kohdistuu oireiden juurisyihin. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa mahdollistaa hyvät hoitotulokset. Yksi hoito harvemmin poistaa vauvasi oireet kokonaan. 3–5 hoitokertaa 3–5 päivän välein annettuna antaa parhaan mahdollisen hyödyn vauvallesi. Mitä enemmän oireita vauvallasi on, sitä useamman hoitokerran hän voi tarvita.

Hoidon voi tehdä kaiken ikäisille vauvoille aina kahden viikon iästä lähtien. Jos et ole varma soveltuuko vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta juuri Sinun vauvallesi, voit jättää soittopyynnön, niin otan sinuun yhteyttä.

  • Salla R.

    “Kiitos Karoliina vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta! Aava oli aika väsynyt loppupäivän ja pulautteli hi man normaalia enemmän. Mutta kuten kerroit, oireet helpottiat parin päivän sisällä ja sen jälkeen hän ollut paljon tyytyväisempi. Aava on tosi rauhallinen ja selkeästi rennompi. Ja olipa hauska huomata, että vaikka oli vauvan hieronta, niin samalla äiti rentoutui ihan vain siitä rennosta tunnelmasta ja sun lempeästä äänestä, kiitos!”

Milloin vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa ei voi tehdä?

  • Kuume

  • Tulehdus

  • Antibioottikuuri

  • Rokotukset (annettu alle 5 päivän sisällä)

  • Vakavat sairaudet

Koliikkivauvasi voi rauhoittua vyöhyketerapeuttisella hieronnalla

Jos vauvasi itkee useita tunteja päivässä, monena päivänä viikossa ja useamman viikon ajan, voi hänellä olla koliikkia. Vauvan itkuisuus voi olla väsyttävää ja kuormittaa koko perheen jaksamista. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asian kanssa. Olen täällä Sinua ja vauvaasi varten. Varaa aika vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan ja tehdään vauvasi tarpeita vastaava hoitosuunnitelma.

Suomessa vuonna 2019 julkaistun tutkimuksen (HUS:in koliikkitutkimus) mukaan vyöhyketerapia auttoi koliikkivauvoja. Miltei puolella mukana olleista vauvoista oireet loppuivat ja muillakin lievittyivät.

Vauvahieronta Karoliina Bruun Healing Sipoo

Karoliina Bruun

"Haluan auttaa sinut kohti tasapainoista raskautta & vauva-arkea. Tarjoan palveluideni avulla avaimet Sinun ja vauvasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin."

Voimaannuttavan äitiyden tueksi kanssasi matkalla Karoliina, kätilö-terveydenhoitaja, kraniosakraaliterapeutti ja vyöhyketerapeuttinen hieroja.

Usein kysytyt kysymykset:

  • Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas apu moneen vauvan vaivaan. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta auttaa vauvasi kehoa löytämään tasapainon. Hieronta ja vyöhykepisteiden käsittely vahvistaa vauvan kehon luonnollista toimintaa ja vapauttaa jännitystiloja.

    Jokainen vauva on oma ykusilönsä ja hoidon vaikutukset voivat vaihdella. Voidaan kuitenkin sanoa, että suurin osa vauvoista saa apua vyöketerapeuttisesta vauvahieronnasta.

    Suomessa vuonna 2019 julkaistun tutkimuksen (HUS:in koliikkitutkimus) mukaan vyöhyketerapia auttoi koliikkivauvoja. Miltei puolella mukana olleista vauvoista oireet loppuivat ja muillakin lievittyivät.

  • On hyvä, jos vauvasi on syönyt noin tunti ennen varsinaista hoitoa. Hoito kestää noin 20-30 minuuttia, joten voit tarvittaessa syöttää vauvaasi vastaanoton aikanakin. Ajanvarus tehdään 50 minuutille, se sisältää alkuhaastattelun, hieronnan ja kotihoidon ohjeet.

    Ota mukaan vaippoja, tutti ja muut vauvatarvikkeet. Voit ottaa myös vauvasi mielilelun, jos hänellä on sellainen.

  • Alussa teen haastattelun, jossa kartoitan vauvasi yksilöllisen hoitotarpeen. Sen jälkeen aloitan vauvan hieronnan. Vauvasi saa köllötellä hierontapöydällä pyyhkeeseen käärittynä. Hänellä voi olla käsissä lempilelu tai unirätti. Jos vauvasi käyttää tuttia, on se hyvä ottaa käynnille mukaan.

    Hoidon aikana ja jälkeen kerron sinulle havaintoni ja annan kotihoidon ohjeet.

  • Hoidon esteitä ovat kuume, akuutti tulehdus, antibioottikuuri, rokotukset (annettu alle 5 päivän sisällä) tai vakavat sairaudet.

  • Sopiva hoitoväli on noin 3-5 päivää, maksimissaan viikko. Yleensä hoitoja tarvitaan noin 3-5 oireista ja niiden kestosta riippuen.

    Yksi hoito ei välttämättä tuo toivottua tulosta. On hyvä varautua noin 3-5 kerran sarjahoitoon.

  • Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan voi tehdä vauvalle kahden viikon iästä lähtien. Myös kotihoidossa olevat keskosena syntyneet vauvat hyötyvät hieronnasta.

  • Suomessa on julkaistu HUSin koliikkitutkimus vuonna 2019.

    Englanninkielisiä tutkimustuloksia löytyy esim. National Library of Medicine sivustolta: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6617372/